duminică, 24 octombrie 2010

Gazul pierde cu 0-2 cu Oțelul. Paraschiv a înscris o ”dublă”



Oțelul și-a respectat blazonul de lider și a învins cu 2-0 la capătul unui meci în care ambele echipe au jucat deschis. Paraschiv a făcut diferența în favoarea echipei lui Dorinel Munteanu.

Întorși acasă după un ”exil” de cinci etape la Sibiu, datorită lucrărilor de modernizare de la propria arenă, medieșenii au revenit în fața propriilor fani, în partida cu liderul la zi, Oțelul Galați. Cu peste 6.000 de suporteri prezenți în noua tribună și pe un gazon nou-nouț, gaziștii lui Pustai au început mai timid partida. Oțelarii au dominat teritorial primele 10 minute și avut și o ocazie bună prin Antal. Medieșenii s-au încălzit după minutul 15. Mai întâi vedeta echipei, brazilianul Eric, a primit bine o pasă în interiorul careului mare, în minutul 17, dar șutul său a fost scos miraculos de către bravul Grahovac. Sârbul Markovici a stârnit ropote de aplauze un minut mai târziu, când a reluat spectaculos cu capul din 8 metri, dar balonul a trecut puțin peste poarta gălățenilor. Patru minute mai târziu Hoban a fost servit ca la carte de către Munteanu, dar șutul de la 20 de metri a fost reținut la rădăcina barei de portarul grupării antrenată de ”Munti”. Eric și-a încercat apoi norocul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut și de data aceasta peste poartă.

Coșmar pentru medieșeni după pauză

În minutul 50 medieșenii au cerut penalti pentru un fault în careu, dar Hațegan nu s-a lăsat impresionat de căderea spectaculoasă a unui jucător al echipei gazdă. Eric a mai ratat apoi o bună ocazie în minutul 55, dar șutul său a fost prea slab, mingea scurgându-se pe lângă stâlpul din stânga porții gălățene. Pustai a renunțat apoi la Silvășan, puțin c-am lent în acest meci și l-a băgat în joc pe fostul stelist Lițu, iar Mediașul a fost mai periculos. Kubutia a trimis o minge cu capul pe spate, dar aceasta a fost deviată în ultima clipă în corner de un fundaș advers. Cea mai mare ocazie de gol a venit însă în minutul 60. Antal a scăpat singur pe dreapta, l-a întors inteligent pe Markovici, dar șutul său din 9 metri a fost respins cu piciorul de Pleșca, ieșit în întâmpinare. Viglianti a trimis apoi un trasor de la 25 de metri, dar mingea a ocolit poarta Gazului. Acțiunile ofenzive ale gălățenilor s-au concretizat în minutul 75. Paraschiv a reluat simplu în poartă din 7 metri, după ce Pleșca a ieșit neinspirat în întâmpinarea lui Antal.

Dudiță a avut egalarea în vârful bocancului, în minutul 81, dar Grahovac a scos miraculos de la rădăcina barei, șutul din 10 metri al mijlocașului medieșean. Parachiv a făcut ca tribuna să se golească în minutul 87, gălățeanul înscriind frumos din 4 metri, golul de 2-0 pentru liderul la zi din liga1.

DECLARAȚIE DORINEL MUNTEANU:

“Sunt foarte bucuros de rezultat, de joc, având în vedere ca am avut în faţă o echipă cu jucători valoroşi. Sunt de părere că echipa mea a controlat jocul, iar în cea de-a doua repriză am fost mai concentraţi, mai ales pe faza ofensivă. Cred că victoria este una meritată. Deja ne gândim la meciul următor. Trăim momentul şi apoi trecem repede peste şi ne pregătim pentru meciul următor. Secretul nostru este continuitatea la echipă, iar jucătorii răspund foarte bine la ce le cer. Nu va pleca niciun jucător în iarnă, poate doar unul, domnul Stan mi-a promis lucrul acesta. Sper ca la finalul campionatului să fim apreciaţi pentru ce am făcut. Paraschiv şi-a făcut doar meseria astăzi, nu-l felicit doar pe el, ci pe toată echipa”, a spus Munteanu.

Pustai: Am fost depăşiţi aproape la toate capitolele

“Am pierdut în faţa liderului. Se pare că se confirmă că Oţelul nu este un lider de conjunctură, ci unul pe merit. Astăzi am fost depăşiţi aproape la toate capitolele. Ne-au surprins pe contre la primul gol, iar cel de-al doilea a venit oarecum logic, pe fondul atacurilor noastre. Campionatul nu se termină aici, mai sunt meciuri şi vom câştiga şi vom pierde, este un lucru normal. Mă deranjează un pic maniera în care am pierdut, pentru că de pierdut era normal să mai şi pierdem, nimeni nu este invincibil. Din păcate atacanţii nu au înscris până în această etapă şi asta este o problem pe care trebuie s-o rezolvăm, aşa cum am rezolvat problema defensivei în trecut”, a spus Pustai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri