luni, 22 noiembrie 2010

Egalii campionilor


CFR Cluj – Gaz metan 1–1
După ce au primit gol în primul minut, gaziştii au reuşit să egaleze prin brazilianul Eric de Oliveira, scoţând un punct pe terenul campioanei CFR.

Gaziştii au ieşit excelent din "dubla" cu Steaua şi campioana CFR Cluj. La nici o săptămână după ce au câştigat în Ghencea, cu un gol al brazilianului Eric (1-0), "lupii" medieşeni au scos un punct şi în Gruia, tot graţie unei reuşite a fotbalistului "cariocas".
Practic, medieşenii au început jocul cu CFR de la 0-1, De Zerbi fructificând după 30 de secunde de la debutul jocului o pasă a lui Bjelanovici. Italianul a şutat încă o dată, 5 minute mai târziu, de data aceasta imprecis, fiind imitat de Kubala ('10).
Brazilianul Eric a egalat dintr-o lovitură liberă, mingea şutată de gazist fiind uşor deviată de Edimar ('12). Acelaşi Eric a mai încercat o dată poarta CFR-ului, dar de data aceasta Nuno Claro a parat ('16).
Asediul la poarta Gazului metan a fost reluat şi, până la pauză, clujenii şi-au creat alte câteva situaţii clare, dar fără (alt) rezultat pe tabelă. De Zerbi a şutat în plasa laterală, din unghi ('18). Bjelanovici l-a întins serios pe Pleşca ('21), iar Culio a greşit de puţin ţinta ('24).
Nuno Claro s-a întrebuinţat din nou la şutul aceluiaşi Eric, din lovitură liberă, pe lângă zid ('32). În celălalt careu, "ceferiştii" au cerut în două rânduri penalti, la Culio ('35) şi Peralta ('38).
La reluare, jucătorii lui Cîrţu au pus şi mai multă presiune pe buturile apărate de Răzvan Pleşca. Goal-keeper-ul Gazului metan s-a remarcat la şuturile lui Bastos ('46) şi Bjelanovici ('48), iar De Zerbi a şutat în zid, din lovitură liberă ('55). Pleşca a intervenit din nou salvator la "capul" lui Bjelanovici, apoi Piccolo a trimis la o palmă de bară ('71). După o serie de şuturi imprecise - Peralta ('72), Bastos ('77), Sforzini ('79), respectiv Kubala ('74) - a urmat un final de meci incendiar.
Alex Munteanu a scăpat pe contraatac, cu Eric şi Dudiţă în stânga, respectiv dreapta sa, însă a fost egoist şi a tras alături, de la 25 de metri ('84). În celălalt careu, Trtovac a intervenit salvator la Sforzini ('86). "Ceferiştii" au avut o serie de 4 cornere consecutive, în două rânduri Hora reuşind să reia spre poartă. Prima dată s-a remarcat Pleşca, iar apoi balonul reluat cu capul de atacantul clujean a trecut milimetric pe lângă bară.
Pe un nou contraatac, Dudiţă a simulat şutul şi i-a pasat lui Todea, care a căzut în careu, în duel cu Tony, dar nici de data aceasta Unimătan n-a dat penalti ('89).
Alin Liţu ar fi putut fi eroul Gazului metan, în prelungiri. Mingea şutată de atacantul medieşean, de la 25 de metri, s-a scurs la câţiva centimetri de bară. Câteva zeci de secunde mai târziu, Tony a intervenit salvator, la picioarele aceluiaşi Liţu. La fel de bine puteau da lovitura de graţie şi "ceferiştii", Pleşca respingând cu un ultim efort, de lângă bară, mingea deviată de Trtovac, la şutul lui Hora.
Pustai: "Am câştigat un punct mare"
Tehnicianul formaţiei Gaz metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat, vineri, că echipa sa a câştigat un punct mare cu CFR Cluj, însă acest punct a fost obţinut cu multe sacrificii. "Un punct mare, pe care l-am câştigat cu multe sacrificii, am pierdut şi unii jucători, pe Pîrvulescu, Hoban, şi mai avem şi 4 suspendaţi pentru meciul cu Universitatea Craiova: Pleşca, Kubala, Trtovac şi Buzean. Suntem pe primul loc în deplasare, formăm un grup mic, cu moral bun, reuşim să revenim, sper să o ţinem tot aşa. Trebuie să ne îmbunătăţim jocurile de acasă", a declarat Pustai.

Minteuan: "E supărare mare la Cluj"
Antrenorul secund al formaţiei CFR Cluj, Alin Minteuan, a declarat, vineri seară, că jucătorii şi oficialii clujeni sunt foarte supăraţi că nu au reuşit să câştige meciul cu Gaz metan Mediaş. "Este supărare mare, nu am reuşit să câştigăm. Nu ştiu cât e vina antrenorului după un asemenea meci. CFR nu e dependentă de Traore, nu e un jucător fundamental. Oricum noi am dat şi azi gol, am dominat, am avut ocazii. Arbitrii ne-au pişcat ca de obicei în ultima vreme, au fost multe ”galbene” care nu au fost date când a trebuit, pentru faulturi repetate", a afirmat Minteuan, venit la conferinţa de presă în locul tehnicianului Sorin Cîrţu, suspendat pentru acest meci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri