luni, 6 decembrie 2010

Moş Admir


Gaz metan – Victoria Brăneşti 2–2
Vârful de atac sârb Admir Aganovic a marcat ambele goluri ale Gazului metan, după ce Brăneştiul conducea cu 2–0.
În plus, Aganovic a avut alte două situaţii de a mai înscrie. Pentru medieşeni, el este adevăratul Moş Nicolae. Se înscrie cineva şi pentru rolul de Moş Crăciun, la Timişoara?

Sârbul Admir Aganovic ar putea îmbrăca liniştit costumul de Moş Nicolae, după ce, vineri seara, cu o "dublă" de efect, i-a adus Gazului metan un punct nesperat, la un moment dat. După o oră de joc în care au cerut în 3 rânduri penalti şi în care au avut iniţiativa, în mare, gaziştii au încasat rapid două goluri. Pe Tîrnava Mare s-a aşternut liniştea, dar profesorul Pustai a mutat repede şi cât se poate de inspirat. A scos un fundaş, pe Radu Zaharia, care avea un "galben", şi l-a introdus pe Aganovic. Sârbul a redus din diferenţă la prima atingere de balon şi, peste alte 5 minute, a egalat, salvând măcar un punct, la capătul unui meci nebun, în care ambele echipe au jucat cu garda jos.
Cu un "unsprezece" improvizat din nou, Markovic, Silvăşan şi Pîrvulescu fiind accidentaţi, iar georgianul Akaky suspendat, Gazul metan a început mai prudent întâlnirea. Prima situaţie de gol a fost irosită de Alin Liţu, ex-stelistul - cu un moral bun după ce, 4 zile mai devreme, înscrisese golul victoriei cu Universitatea Craiova - reluând imprecis din doar 3 metri un balon centrat din lovitură liberă de Eric ('7). Portarul Stoicescu a avut o primă intervenţie bună, ieşind în afara careului şi degajând din faţa lui Dudiţă ('9).
Două minute mai târziu, medieşenii au marcat, dar golul a fost anulat. Alex Munteanu a trimis în careul mic, Dudiţă a reluat spre poartă, dar Eric a băgat capul, din apropiere. Brazilianul era în ofsaid, astfel că decizia tuşierului Bogdan Gheorghe a fost OK. Dacă fotbalistul "cariocas" nu ar fi jucat mingea, Gazul metan ar fi deschis scorul. Aşa...
Nici oaspeţii nu au stat cu mâinile-n sân. Ispir ('8), Răzvan Avram ('15) şi Coman ('23) au greşit ţinta, iar Vîtcă a reţinut mingea şutată de Ispir, din marginea careului mare ('21). Apoi Liţu i-a stricat mingea lui Florin Lazăr, la o centrare bună a lui Eric, din lovitură liberă ('24).
Două minute mai târziu, gaziştii aproape au avut un... penalti. La capătul unei combinaţii în viteză cu Alex Munteanu şi Liţu, Eric a pătruns în careu, Isac a intervenit riscant şi, după câteva clipe de ezitare, arbitrul Chivulete junior a arătat punctul cu var. Asistentul de pe acea parte a insistat ca centralul să-i cunoască părerea şi, în cele din urmă, nu a mai fost 11 metri, ci doar corner. Liţu a fost individualist şi a continuat de unul singur, mingea şutată de acesta fiind reţinută fără probleme de Stoicescu ('31).
Cea mai periculoasă situaţie de gol de până acum a oaspeţilor a irosit-o Coman, acesta reluând spectaculos la o centrare a lui Răzvan Avram, dar mingea a trecut puţin peste transversală ('33). Medieşenii n-au rămas datori şi brazilianul Eric l-a servit ideal pe Dudiţă, al cărui şut a fost reţinut de Stoicescu ('34), iar două minute mai târziu fotbalistul "cariocas" a pătruns ca prin unt prin defensiva adversă, dar mingea şutată de acesta, din interiorul careului, a fost de asemenea reţinută de goal-keeper-ul Victoriei.
Încă două penaltiuri refuzate?
Alex Munteanu şi-a supărat colegii, la un contraatac 3 contra 2, pierzând mingea ('43). Apoi, în minutele rămase, gaziştii au cerut în alte două rânduri penalti, la intervenţiile lui Bar la Liţu şi Eric. Cu siguranţă că, şi în rândul arbitrilor de Liga I, sunt câţiva care ar fi pus-o măcar o dată pe var. Chivulete junior însă nu face parte din rândul acestora...
Repriza secundă a fost şi mai animată. Kubala l-a pus în dificultate pe Stoicescu ('48). Acesta din urmă a parat mingea expediată de Alex Munteanu, din careu ('55), iar Eric, în acelaşi minut, a fost blocat în momentul şutului de un adversar.
O eroare în defensiva gazistă a adus deschiderea scorului. Coman a trimis în marginea careului mare, unde Novac i-a luat faţa lui Trtovac şi a deschis scorul ('65). Fundaşul medieşean a părut marcat de gafa făcută şi a comis-o din nou, 4 minute mai târziu, când a trimis pe spate, cu capul, Coman a interceptat, dar s-a precipitat şi a şutat de la 13-14 metri, Vîtcă reţinând în 2 timpi. Portarul Gazului metan a fost "bătut" din nou peste încă un minut, când Dorinel Popa l-a umilit cu un şut în vinclu, la colţul scurt, din lovitură liberă.
A fost nevoie de Aganovic ca echipa medieşeană să îşi revină. La prima atingere de balon, vârful sârb a redus din diferenţă. Stoicescu a parat la şutul lui Liţu, mingea a a ajuns la Aganovic şi acesta, din apropiere, a punctat ('73).
Trei minute mai târziu, Lazăr a degajat lung, Liţu l-a servit excelent pe acelaşi Aganovic, dar Stoicescu a ieşit şi a degajat cu piciorul, din marginea careului mare. Emoţii - din nou - a avut şi Vîtcă, mingea şutată de Dorinel Popa trecând milimetric pe lângă bară ('77). Aganovic a lovit însă din nou, după o pasă de excepţie primită de la Eric, sârbul săltând mingea peste portarul Victoriei ('78): 2-2.
Pe muchie de cuţit
În ultimele 10 minute, cele două echipe au lăsat garda jos, meciul căpătând şi mai mult nerv. Stoicescu a reţinut "capul" lui Aganovic, după o centrare a lui Pîrvulescu ('80). Buzean s-a jucat cu focul, respingând cu emoţii mari balonul centrat de Nicoară ('81). Fl. Lazăr a greşit grav, Vali Simion scăpând singur spre poartă, dar Vîtcă a parat ca la handbal, cu piciorul ('84). Eric ('86) şi Aganovic ('89) au fost aproape de golul 3, dar cea mai mare situaţie a irosit-o Ovidiu Hoban, acesta pur şi simplu trezindu-se cu mingea pe cap, dar a reluat slab şi rezultatul a rămas acelaşi, în prelungiri.
"Spionul” Curtean
Aflat într-o perioadă de recuperare în urma accidentării suferite în jocul de Cupă cu CSU Voinţa Sibiu, din optimile de finală, mijlocaşul lui Poli, Alex Curtean, a dat o fugă până la Mediaş, pentru a-şi revedea foştii colegi. Curtean a urmărit meciul dintre gruparea medieşeană şi Victoria Brăneşti de la tribuna a II-a şi a profitat de ocazie pentru a studia jocul "lupilor", echipa sa urmând să joace duminică, 12 noiembrie, pe teren propriu chiar cu Gaz metan.

Lucrări finalizate la tribuna a doua
Lucrările la tribuna a II-a a arenei de pe malul Tîrnavei Mari au fost finalizate săptămâna trecută, medieşenii reuşind să monteze diferenţa de scaune, până la 4.700 de locuri, înaintea meciului cu Brăneştiul. Procesul de amenajare al arenei medieşene se aproprie de finalizare, rămânând doar lucrările de amenajare a clădirii în care se vor afla micro-hotelul şi cantina clubului.

Aganovic a spart gheaţa
Vârful de atac Admir Aganovic a marcat primele sale goluri din actuala stagiune competiţională. "A avut o evoluţie în salturi, a început titular la Mediaş, dar apoi a luat "roşu" cu Rapid şi a suferit o accidentare, care l-au scos din circuit. Mă bucur când atacanţii înscriu şi îşi mai şi creează ocazii de a marca", a spus tehnicianul Cristi Pustai la finalul meciului de vineri seara.

Eric: “Scoatem puncte la Timişoara”
Golgeterul medieşenilor, Eric de Oliveira, este ferm convins că Gazul metan va obţine victoria în Banat. "Cu Brăneştiul, nu am fost suficient de atenţi. Ar fi putut ieşi şi mai rău. Bine măcar că am egalat. Ne-am trezit târziu. Aş fi vrut să marchez şi eu, dar îmi iau revanşa la Timişoara, unde sper să câştigăm", a afirmat fotbalistul "cariocas", autorul unei "duble" în ediţia precedentă de campionat, pe "Dan Păltinişanu", prin care gruparea gazistă a câştigat întâlnirea (2-0).

N-a fost penalti
În minutul 26, gazdele au fost foarte aproape să primească un penalti după un duel Eric - Sergiu Bar în careu. Fundaşul Victoriei a intrat prin alunecare la brazilian şi "centralul" Andrei Chivulete a avut un moment de ezitare în care a părut că va indica punctul cu var. După ce s-a consultat însă cu asistentul, Chivulete a dictat doar corner. Reluările TV au demonstrat că arbitrii au judecat corect faza, Bar lovind mingea, şi nu piciorul fotbalistului medieşean.

"Dacă marcam primii, altfel stăteau lucrurile"
Mijlocaşului Ovidiu Hoban nu i-a trecut nici ieri supărarea pentru remiza cu Victoria Brăneşti, de vineri seara. “Suntem cu toţii supăraţi, pentru că nu am tratat jocul aşa cum ar fi trebuit. Dacă am fi marcat primii, meciul ar fi fost la discreţia noastră. Am avut şi neşansă, iar în repriza secundă am intrat parcă mai relaxaţi pe teren, oaspeţii taxându-ne imediat. Sper să fi învăţat ceva din aceste greşeli”, a afirmat medieşeanul.

Pustai: "Am dat dovadă de maturitate şi încredere"
Tehnicianul formaţiei Gaz metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat, vineri seară, că echipa sa a dat dovadă de maturitate şi încredere în forţele proprii, după ce a revenit de la 2-0 în meciul cu Victoria Brăneşti. "A fost un joc frumos, pe contre, în care am revenit de la 2-0, arătând ca o echipă matură, care are încredere în forţele proprii. Ne era frică de acest joc, mai ales pentru oboseala acumulată. Brăneştiul joacă un fotbal foarte bun. Îi felicit pe adversari, pentru că merită acest egal. Am riscat cu introducerea lui Aganovic, pentru că eram conduşi deja cu 2-0. Poate, pe final, puteam şi câştiga. Vom merge la Timişoara unde tradiţia spune că încă nu am pierdut", a declarat Pustai.

Ilie Stan: "Spectacol fotbalistic"
Antrenorul formaţiei Victoria Brăneşti, Ilie Stan, a declarat că meciul cu Gaz metan a fost un adevărat spectacol fotbalistic, după ce echipa sa a condus cu scorul de 2-0, fiind egalată la 2. "A fost un meci greu, care s-a transformat într-un adevărat spectacol fotbalistic. Ca ritm şi intensitate, a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri. Îmi felicit jucătorii pentru determinare şi sper ca în meciul cu CFR Cluj să obţinem cât mai multe puncte. În opinia mea, azi am pierdut două puncte. Nu vreau să discut despre arbitraj, ci doar despre echipa mea. Îi felicit pe cei de la Gaz metan Mediaş şi mai ales pe antrenorul Cristi Pustai, pe care îl apreciez foarte mult şi sper să creştem amândoi ca antrenori", a declarat Ilie Stan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri