marți, 26 aprilie 2011

Gaziştii, victorioşi din an... în Paşti!

A fost nevoie să vină Paştile, vreo 6.000 de suporteri la stadion, precum şi intrarea liberă la partida de duminică seara, cu Unirea Urziceni, pentru ca gaziştii să mai bifeze o victorie, scor 2-0 (1-0), după cinci meciuri de...secetă.
Chiar dacă e greu de crezut că vor mai reintra în "cărţile" pentru Europa League (motiv pentru care suporterii i-au spus, printr-un banner, directorului general al clubului de pe Târnava Mare, "Pleacă Horoba") "alb-negri" menţin trează speranţa unei participări în premieră în cupele europene intercluburi.
Mai întâi de toate trebuie spus că medieşenii şi-au cam făcut singuri grea partida cu vicecampioana României, după ce au ratat ocazii monumentale prin Bawab şi Eric. În min. 37 însă, Alex Muntean, "argintul viu" al trupei pregătite de Cristi Pustai, a reuşit să rupă ghinionul şi să înscrie din interiorul careului, după o pasă genială primită de la Eric: 1-0.
Până la finele primei reprize, Hoban şi apoi Roman aveau să mai ia la ţintă barele porţii oaspeţilor, care aproape că n-au contat pe teren în primele 45 de minute. Repriza secundă a fost una ceva mai echilibrată, însă tot gazdele aveau să mai puncteze încă o dată până la final. O centrare de pe partea dreaptă venită de la Hoban (min.80) l-a găsit la 10 m. de buturile lui Cernea pe nou-intratul Liţu care a înscris imparabil, cu capul. Ialomiţenii ar fi putut reduce, totuşi, din handicap (min. 86) însă şutul lui Rusescu din lovitură liberă a fost "scos" magistral de Pleşca.
Până la urmă toată lumea a fost fericită, inclusiv antrenorul oaspeţilor, Costel Pană. Acesta a recunoscut superioritatea şi maturitatea adversarului susţinând că nu putea pretinde mai mult de la echipa sa, în condiţiile în care nu au putut evolua trei dintre "vedetele" sale: Apostol, Pădureţu şi Mihalcea.
Spectatorii au fost şi ei satisfăcuţi de faptul că au petrecut o după-amiază agreabilă la stadion. Cristi Pustai a refuzat, într-o notă mucalită, inedită, să vorbească despre fotbal într-o zi atât de sfântă. "Oricum, ţin să felicit jucătorii, suporterii şi pe mine pentru victoria obţinută, pe care o dedic familiei, dar în primul rând fiului meu, care zilele trecute a împlinit 18 ani", a spus la conferinţa de presă tehnicianul gaziştilor.
Iată şi formaţiile care au evoluat duminică la Mediaş, în cadrul etapei a XXVIII-a. Gaz Metan: Pleşca - Hoban, Lazăr, A. Khubutia, Buzean - A. Muntean (min. 61 Dudiţă), Todea, Bawab (min. 58 Bozeşan), Pârvulescu - Eric, Roman (min. 73 Liţu). (Antrenor: Cristian Pustai). Unirea Urziceni: Cernea - Buşcă, E. Nicu, Mera, Ioniţă (min. 60 Scărlătescu) - G. Tobă (min. 80 Tene), Pătraş, Muzac (min. 86 Marcu), Toşca - A. Senin, Rusescu. (Antrenor: Costel Pană). Cartonaşe galbene: A. Muntean, Liţu / Mera, Tobă, Muzac.

Banner anti-Horoba
Un grup de câţiva suporteri medieşeni au afişat, în debutul meciului cu Unirea Urziceni, un banner de culoare neagră pe care au scris mesajul "Pleacă Horoba". La câteva minute de la startul partidei, aceştia au fost evacuaţi din stadion, dar au continuat să scandeze împotriva directorului general al Gazului metan cocoţaţi fiind pe gardul ce împrejmuieşte arena de pe malul Tîrnavei Mari. La finalul jocului, contestatarii au afişat din nou bannerul la ieşirea din parcarea de la tribuna oficială. Aflat în apropiere, fostul mare arbitru Nicolae Rainea, desemnat supervizor pentru confruntarea de la Mediaş, a fost protagonistul unei scene amuzante. Gălăţeanul a băgat mâna în buzunar şi a scos un cartonaş roşu, pe care l-a arătat suporterilor pentru gestul lor.

Pustai, ca Mourinho
Tehnicianul Cristi Pustai a venit la conferinţa de presă foarte fericit pentru succesul echipei, care a acumulat 43 de puncte în actuala ediţie de campionat. Profesorul nu a vrut să vorbească despre meci şi l-a luat drept exemplu pe celebrul antrenor al Realului, portughezul Jose Mourinho. “Odată cu sărbătorile pascale, Gazul metan a trecut peste perioada nefastă a rezultatelor. Parafrazându-l pe Mourinho, vreau să îi felicit pe jucători, pe spectatori, care au venit în număr mare la stadion, şi chiar şi pe mine. Dedic victoria familiei mele, mai ales că băiatul meu a împlinit 18 ani. Abia acum văd că îmbătrânesc pe marginea terenului, îmbătrânesc mai ales în clipele în care mingea loveşte de două ori bara. Sunt foarte bucuros că am putut oferi spectatorilor o partidă frumoasă, cu un rezultat bun”, a afirmat Pustai.

Marian Pană: “S-au simţit absenţele lui Apostol şi Pădureţu”
Tehnicianul Unirii Urziceni, Marian Pană, şi-a lăudat jucătorii la finalul jocului de la Mediaş, admiţând că a câştigat echipa mai valoroasă. Pană a spus că le-a simţit lipsa lui Apostol şi Pădureţu, în acest meci. “A fost un joc destul de plăcut, în care a câştigat în mod clar echipa mai bună. Vreau să îi felicit pe tinerii mei jucători pentru primele 35 de minute din prima repriză şi pentru modul cum au evoluat în partea secundă. Am avut posesie bună, am fost periculoşi, însă fără a avea şuturi spre poartă. Gazul metan a profitat de greşelile personale ale noastre, care au fost cam multe, iar la final s-a impus echipa mai valoroasă. Nouă ne-au lipsit Apostol, cel mai experimentat jucător din lot, şi Pădureţu, absenţe care au cântărit enorm”, a declarat Pană în conferinţa de presă de după meci.

Moment de reculegere
Cu puţine momente înaintea meciului de duminică s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului antrenor de la grupele de copii din cadrul clubului medieşean, Nicolae Piştea, decedat în urmă cu câteva zile, la vârsta de 75 de ani.

Aplauze pentru Pană
În minutul 15 al întâlnirii de la Mediaş, la o minge respinsă de defensiva echipei sale, tehnicianul uniriştilor, Marian Pană, a făcut un stop perfect cu piciorul stâng, în zona băncii sale de rezerve, execuţie care i-a atras un ropot de aplauze din tribună. Antrenorul nu a rămas dator publicului spectator şi s-a întors spre tribuna din spatele său, aplaudându-i la rândul său pe cei din acel sector.

Intrare liberă, spectatori mulţi
Decizia oficialilor medieşeni de a lăsa intrarea liberă cu prilejul meciului cu Unirea Urziceni, disputat chiar în ziua de Paşte, s-a dovedit a fi o alegere inspirată. Profitând de vremea frumoasă de afară, aproape 6.000 de medieşeni au ţinut să îi urmărească pe viu pe jucătorii pregătiţi de tehnicianul Cristi Pustai.

Horoba, doar parţial mulţumit
La finalul disputei de duminică, Ioan Horoba, directorul general al grupării medieşene, s-a arătat doar parţial satisfăcut de ceea ce a văzut în teren. "Pot să spun că sunt parţial mulţumit, deoarece am trăit momente de suspans, pentru că ar fi fost culmea să ne fi egalat ialomiţenii. Sunt foarte mulţumit de victorie, dar toată lumea a văzut că am avut unele mici scăpări pe care le vom regla până la ora meciului de la Galaţi. Sunt convins că altul va fi jocul nostru în partidele cu Dinamo, Steaua şi CFR Cluj, pentru că am reuşit să facem meciuri bune împotriva echipelor mari. Categoric, altfel vom juca în aceste confruntări", a afirmat Horoba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri