sâmbătă, 9 aprilie 2011

În deplasare... acasă

Liga I de fotbal / Universitatea Cluj – Gaz metan
Fotbaliştii medieşeni ar fi trebuit să joace în deplasare cu "şepcile roşii", însă cum clujenii au luat decizia de a–şi juca meciurile considerate pe teren propriu pe arena de pe Tîrnava Mare, până în toamnă, când propriul stadion le va fi gata, jucătorii lui Cristi Pustai sunt de fapt gazde, în această seară.

Mediaşul joacă în deplasare la...Mediaş
Arena de pe malul Tîrnavei Mari găzduieşte, în această seară, unul dintre cele mai interesante dueluri din acest weekend. În primul rând, se vor afla faţă în faţă două echipe cu comportări diametral opuse, în ultimele două etape. Dacă gaziştii au luat un singur punct din confruntările cu Rapid, în Giuleşti, şi de pe teren propriu, cu FCM Tg. Mureş (0-0), la capătul unui joc în care au fost în superioritate numerică 70 de minute, "şepcile roşii" vin după două succese consecutive notabile, 2-1 tot pe stadionul din Mediaş, cu Dinamo, şi 4-2 la Bistriţa, într-un meci în care au jucat cu un om în minus mai bine de o oră. Apoi, cele două echipe schimbă între ele rolurile pe care ar fi trebuit să le aibă. De fapt, pe hârtie le au. "U" Cluj e - teoretic - gazda întâlnirii, dar oaspeţii, gaziştii medieşeni în speţă, joacă în faţa propriilor suporteri. Care v-a să zică, "lupii negri" sunt în deplasare... acasă.
Antrenorul Gazului metan, Cristian Pustai, speră ca elevii pe care îi pregăteşte să fructifice avantajul terenului propriu. Pustai a spus ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o victorie în partida cu echipa clujeană, pentru a rămâne în plutonul formaţiilor care se bat pentru un loc de Eurupa League. ”Întâlnim, sâmbătă seara, o echipă în revenire, o echipă care a legat două victorii în ultimele două etape. Este un joc considerat în deplasare, dar paradoxal, jucăm în deplasare la noi acasă. Aş dori să reuşim să practicăm acelaşi joc bun din partida cu Tg. Mureş, dar cu menţiunea că ar fi foarte bine să şi înscriem. Ne dorim să nu pierdem plutonul echipelor din faţa noastră şi ar fi foarte bine să obţinem cele 3 puncte puse în joc. Ne-am îmbunătăţi în acest fel şi clasamentul ”adevărului”, care şi aşa este destul de bun, suntem la +2 după 24 de etape”, a spus Pustai.
Partida dintre ”U” Cluj şi Gaz metan va începe sâmbătă seara, la ora 21.00, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Todea şi Lazăr, out cu ”U” Cluj
Antrenorul Gazului metan are destule bătăi de cap în privinţa alcătuirii primului ”unsprezece” pentru partida cu ”studenţii” clujeni. Căpitanul Cristian Todea este suspendat pentru meciul de sâmbătă şi, una peste alta, şi Florin Lazăr s-a accidentat la mijlocul săptămânii, în partida cu FCM Tg. Mureş. Pustai a declarat, ieri, că Lazăr va absenta şi la partida de pe teren propriu, contra celor de la FC Braşov. ”Din păcate, au apărut şi accidentări sau suspendări. Pentru meciul cu ”U” Cluj este suspendat Cristi Todea şi l-am pierdut şi pe Florin Lazăr. El are o leziune musculară nu foarte mare, dar nu va putea juca nici cu ”U” Cluj, nici cu FC Braşov, la mijlocul săptămânii viitoare. Sperăm să îl recuperăm pentru meciul cu Vaslui”, a spus tehnicianul Gazului.
În afara celor doi, este posibil ca nici atacantul Alin Liţu să nu evolueze, el fiind în perioada de refacere după o mai veche accidentare.

Cu Unirea Urziceni, în prima zi de Paşti
Gazul metan va juca meciul cu Unirea Urziceni, din etapa a XXVIII-a, chiar în prima zi de Paşti. Partida se va desfăşura pe ”Municipalul” medieşean duminică, 24 aprilie, începând cu ora 18.00 şi va fi televizat de GSP TV. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, ieri, programul partidelor din cadrul etapei a XXVIII-a, în afara celor de la Gaz metan, alte 4 echipe urmând să joace în Duminica Paştilor. Astfel, de la ora 16.00 este programată partida dintre Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, iar de la 20.30 meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Braşov.

Un comentariu:

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri