luni, 4 aprilie 2011

Remiză inutilă

Liga a III–a de fotbal / Gaz metan II – FC Cisnădie 1–1
Rezultatul meciului de vineri, de la Mediaş, nu le e prea folositor nici gaziştilor mici, nici fotbaliştilor din Cisnădie.

Disputele dintre Mediaş şi Cisnădie, la fotbal, nu sunt de ieri, de azi. Rivalitatea dintre echipele din Mediaş şi cele din Sibiu, ori împrejurimi, păstrează proporţiile, dar poate fi comparată cu un Steaua - Dinamo, ori un "U" Mobitelco - CSU Sibiu, la baschet. "Pentru ei (n.a. Gaz metan), nu contează decât să ne bată pe noi. Ăsta e singurul lor obiectiv!", era de părere unul dintre oficialii grupării de la poalele Măgurii, înainte de jocul de vineri, de pe "Sparta". Şi, la finalul întâlnirii, am descoperit că lucrurile stau întocmai. Nu a câştigat echipa a doua a Gazului metan, dar nici Cisnădia. S-a terminat nedecis, dar nemulţumirile oaspeţilor veneau de la faptul că au fost egalaţi în prelungiri, motiv de mare satisfacţie pentru gazişti. Una peste alta însă, rezultatul nu le prea ajută pe niciuna dintre formaţii. Pe de o parte, gaziştii mici s-au afundat şi mai mult, ajungând la un îngrijorător -9 la "adevăr". În ceea ce-i priveşte pe jucătorii lui Mihai Dăscălescu, aceştia au ratat posibilitatea de a urca pe podium.
Prima repriză a fost săracă în situaţii de gol. Stoia a tras peste poartă, dintr-o lovitură liberă, de la 27-28 de metri ('13), iar Vîrtopeanu a prins fără emoţii mingea expediată de Hlinca, de la distanţă ('17). Hlinca a trimis imprecis, cu capul, în urma unui corner, 3 minute mai târziu, iar Gaşpar l-a driblat şi pe portarul Cisnădiei, dar Gabi Florea a intervenit salvator, în careu ('21).
Oaspeţii au replicat prin Deaconescu, mijlocaşul pătrunzând în centru, cu mingea la picior, dar şutul a fost slab ('23). "Roş-albaştrii" au cerut penalti la o intervenţie umăr la umăr a lui Savin la Paul Munteanu, dar centralul, timişoreanul Eugen Gheorghiu, a lăsat jocul să continue. În rest, nimic...
Repriza a doua a fost mai antrenantă. La două minute de la reluare, Paul Munteanu a întors mingea, din apropierea liniei de fund, dar Andrei Ianc a ratat reluarea. La atacul imediat următor al oaspeţilor, Munteanu a fost faultat în careu de Husar, penalti clar, dar Câmpean a şutat în bară şi astfel Cisnădia rata şansa de a deschide scorul ('48). La celelalte buturi, Savin a tras în blocaj, din apropiere ('51). Eforturile jucătorilor lui Dăscălescu au fost răsplătite peste alte două minute, când Dicher a preluat scurt, în careu, şi l-a executat pe Portnojs.
Vasile Dicher a fost aproape de "dublă" peste alte 3 minute, dar Portnojs a fost mai rapid, goal-keeper-ul leton ieşind în marginea careului şi respingând.
"Veteranul" Claudiu Boaru (foto) a trimis, de la 20 de metri, milimetric peste transversală ('60). Cisnădienii au avut, în alte două rânduri, şansa de a mai puncta, dar s-au jucat cu ocaziile. Dicher a primit în centrul careului, dar a preferat un dribling în plus şi a tras în blocaj ('65), iar Ianc, excelent servit de acelaşi Dicher, a luftat, la 9-10 metri ('76). Finalul de meci a fost al gazdelor, care au reuşit să egaleze în prelungiri. Gaşpar a trimis în marginea careului, dintr-o lovitură liberă, iar Bîlc s-a înălţat şi l-a executat pe Vîrtopeanu cu o lovitură de cap bine plasată.

Gaz metan II: 82. Portnojs - 16. Şorlea (R. Crişan '53), 6. Savin, 3. Husar (cpt.), 2. Gombar - 8. Hlinca, 7. Bîlc, 5. Stoia, 17. Fleşer (18. Cl. Lup '46) - 10. Gaşpar, 9. Cl. Boaru. Antrenor: Costel Hanc.
FC Cisnădie: 1. Vîrtopeanu - 10. Şaucă, 16. Ad. Câmpean, 23. G. Florea (2. M. Armenean '35), 14. V. Avram - 11. Deaconescu (17. V. Florea '46), 19. Sîmtion (5. Ciucă '46), 22. Chimir, 9. A. Ianc - 25. Dicher, 7. P. Munteanu (27. Grecu '72). Antrenor Mihai Dăscălescu.
Arbitru: Eugen Gheorghiu. Asistenţi: Gabriel Drăghiciu, Nicolae Chiţoiu (toţi din Timişoara).

Încurajaţi de suporterii lui Dinamo
Echipa a doua a Gazului metan a avut o galerie selectă, la confruntarea cu FC Cisnădie. Profitând de faptul că au ajuns mai devreme în oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari, mai mulţi suporteri dinamovişti, în frunte cu unul dintre liderii galeriei, Mihnea Ionescu, a luat loc în tribuna mare a Stadionului "Sparta", făcându-le galerie gaziştilor mici. La o oră şi jumătate distanţă, Dinamo juca, tot la Mediaş, cu Universitatea Cluj, în campionat.

"Hanc: "Ne-am trezit în final"
Antrenorul echipei a doua a Gazului metan, Costel Hanc, a afirmat că echipa sa a făcut un joc mai modest cu FC Cisnădie, dar a avut noroc, în final, când medieşenii au egalat. Hanc susţine că, după meciul de la Zalău, din etapa următoare, jucătorii săi vor avea parte de adversari mai accesibili. "Nu am făcut un meci la fel de bun ca celelalte din retur. În prima repriză nu am prea contat. La puţine minute de la reluare, am primit gol. Ne-am trezit pe final şi am egalat, cu şansă, ce-i drept. Egalul acesta nu ne ajută cu nimic. Ne trebuie victorii pentru a ieşi din zona minată a clasamentului. Adevărul este că, în acest debut de retur, am jucat cu echipele care sunt în fruntea clasamentului, care trag la promovare. După meciul de vineri (n.a. 8 aprilie), de la Zalău, vom avea parte de adversari mai accesibili", a afirmat Hanc.

Dăscălescu: "Suntem labili psihic"
Tehnicianul grupării din Cisnădie, Mihai Dăscălescu, e de părere că, la Mediaş, s-au pierdut două puncte. Dăscălescu susţine că, prin golul încasat în prelungiri, jucătorii săi au dat dovada că sunt "labili psihic". "Am pierdut două puncte. Se pare că a contat cam mult amicalul cu Pandurii, de marţi. Am jucat puţin mai modest. Cred că e cel mai slab meci făcut de când am venit eu la Cisnădie, în iarnă. Am primit gol în prelungiri, în urma unei faze fixe. Asta înseamnă că suntem labili psihic", a spus Dăscălescu.
Cum echipa din Cisnădie are liber weekendul următor, vineri Mihai Dăscălescu se va afla în tribună la meciul din SCM Braşov şi SESO Cîmpia Turzii. "Peste două săptămâni jucăm la Braşov, iar în etapa următoare vine Cîmpia Turzii la noi. Merg să văd acest meci, împuşc 2 iepuri dintr-o dată, cum se zice, văd ambele echipe", a mai afirmat antrenorul grupării din Cisnădie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri