joi, 7 aprilie 2011

Una dintre acele zile...

.. în care nu îţi reuşeşte nimic. Asta au prins ieri gaziştii, care au scos doar un punct, pe teren propriu, în faţa unei echipe care a jucat în inferioritate 70 de minute.

După eşecul din Giuleşti, scor 2-1, după ce au condus cu 1-0, gaziştii au obţinut un singur punct acasă, în faţa echipei lui Neluţu Sabău. Medieşenii au avut asigurate toate condiţiile, un om în plus încă din minutul 20, după eliminarea lui Bruno Fernandes, nenumărate situaţii de gol, dar mingea pur şi simplu a refuzat să intre în poartă. Cel mai bun om de pe terne a fost portarul formaţiei vizitatoare, Dragoş Balauru, venit de la Liga a II-a, de la FC Snagov. Acesta a avut câteva intervenţii de efect, iar când a fost bătut, l-au salvat barele, la şuturile lui Eric şi Hoban. Medieşenii au şi marcat de două ori, dar de fiecare dată reuşitele - ambele ale lui Dan Roman - au fost anulate, o dată pentru ofsaid, a doua oară pentru un fault în atac. Odată cu acest rezultat de egalitate, medieşenii se îndepărtează pentru moment de Europa League. Gaziştii joacă şi următoarele două meciuri pe teren propriu, sâmbătă, cu "U" Cluj, iar la mijlocul săptămânii viitoare, cu FC Braşov.

Pustai: "Fotbalul este nedrept!"
Antrenorul Cristi Pustai a declarat, ieri, că Gazul metan a dominat de la un capăt la altul meciul cu FC Tg. Mureş, însă "uneori fotbalul este nedrept". "A fost un meci pe care l–am dominat de la un cap la altul. Din păcate, uneori fotbalul este nedrept. Am avut şi superioritate numerică, dar din păcate nu am marcat la niciuna dintre ocaziile avute. Am reuşit o simplă remiză, dar am acumulat totuşi un punct în clasament, iar acum trebuie să ne gândim la meciul viitor. Avem o echipă care joacă bine, iar dacă vom începe să ne câştigăm meciurile de pe teren propriu în primul rând, poate vom avea o şansă pentru Europa. Îmi place să fac calcule şi, în opinia mea, 50 de puncte ar fi un minim de puncte necesare", a declarat Pustai.

"Moţul" acuză arbitrajul
În ciuda remizei de ieri, de la Mediaş, tehnicianul mureşenilor, Ioan Ovidiu Sabău, s-a plâns, la finalul jocului, de prestaţia centralului Lucian Rusandru. ”Este un rezultat care ne mulţumeşte, băieţii au alergat foarte mult, însă este greu să joci aproape 70 de minute în inferioritate numerică. A fost foarte greu să îi mobilizez pe jucători atunci când am primit o eliminare gratuită. Am înţeles că arbitrul a fost la primul său joc în Liga I, însă nu se pot face experimente pe noi. Nu îl acuz de ceva premeditat, dar maniera sa de arbitraj a fost sub aşteptări. Nu mai pot să tac, chiar dacă atunci când ataci un arbitru te aştepţi să nu îţi fie uşor. Nu aş vrea ca afirmaţiile mele să sune ca o acuzaţie. Sunt nemulţumit complet de comportamentul acestui domn care a fost depăşit de acest nivel. Chiar şi după eliminare centralul nu a sancţionat cu cartonaşe galbene lovirile mingii după ce se fluierase. Am fi putut mai mult dacă am fi evoluat 10 contra 10. Este un rezultat echilibrat, având în vedere că am jucat împotriva arbitrului. La eliminare, ce să mai zic, a fost o alergare umăr la umăr, chiar m-au sunat oameni care ştiu să interpreteze astfel de faze şi mi-au zis că nu a fost vorba despre vreo eliminare. Am şi vorbit cu Bruno la pauză şi mi-a spus că s-a dus să protejeze mingea. Arbitrul nici măcar nu a dat fault, ci doar a arătat cartonaşul roşu, după ce a văzut că fotbalistul medieşean avea sânge pe faţă”, a răbufnit "Moţul" în conferinţa de presă.

Atac la Dan Roman
Antrenorul echipei din Tg. Mureş s-a arătat deranjat de afirmaţiile atacantului Dan Roman, fotbalistul afirmând înaintea partidei că a plecat de la FCM Tg. Mureş după ce s-a certat cu tehnicianul. “Pe Roman l-am luat de la Divizia C şi am avut mare grijă de el, pentru că avea o situaţie foarte dificilă în familie. Mi-a fost milă şi am avut grijă cu el. L-am ajutat, l-am introdus în meciuri, până în momentul în care mi-am dat seama de valoarea sa, mi-am dat seama că nu e de Liga I. Nu mai putea să progreseze, iar evoluţiile sale au dus la o despărţire de echipă. Aleargă, dă bine cu capul, dar se vede că are un nivel limitat de gândire, dacă a spus că s-a certat cu mine la Bistriţa şi de aceea a plecat de acolo. Nu poate să mă analizeze pe mine - care am jucat în naţională - Dan Roman, care este un schior, pentru că în momentul în care dădea în minge zici că avea bocanci de schiuri în picioare. Am şi eu o anumită vârstă, aşa că mă aşteptam la mai mult respect din partea lui. Chiar am avut grijă să îi fac o imagine bună. Dacă va fi modest şi va munci mult, va fi un fotbalist care te poate ajuta, câte 10 minute sau un sfert de oră în meciurile din deplasare. Îi doresc să se realizeze pe plan material, pentru că pe cel profesional îi va fi foarte greu”, a afirmat Sabău.

De ce Roman şi nu Aganovic
Pustai a explicat motivul pentru care l-a preferat pe atacantul Dan Roman în locul sârbului Admir Aganovic, care a fost inclus în lot după ce o bună perioadă de absenţă. "Roman este un jucător bun de atac, bătăios, ale cărui devieri ar fi trebui speculate mai mult. Prefer un jucător care are 5 ocazii decât unul care se ascunde", a precizat Pustai.

Un comentariu:

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri