marți, 10 mai 2011

Nimic la nimic

Cele două echipe au făcut un meci mult prea tacticizat aseară, la Mediaş. În 90 de minute, fiecare dintre cele două echipe au şutat o singură dată pe spaţiul porţii adverse. Gazul metan rămâne în urma Stelei, în clasament, cu două etape înainte de finalul sezonului.
Adversarul de duminică seara - o "stea" aproape apusă - putea fi uşor îngenuncheată la Mediaş, acolo unde nu a avut decât o singură şansă de a înscrie prin Tănase (min. 88), şutul acestuia din lovitură liberă fiind scos de sub bară de Pleşca.
Aşa-numita "finală" Europa League dintre Gaz Metan Mediaş şi Steaua Bucureşti (foto) nu a fost decât un meci anost, extrem de tacticizat, precum o partidă de şah, în care se aşteaptă ca fiecare dintre parteneri să "solicite" remiza. Care de altfel s-a şi consemnat pe tabela de marcaj, partida încheindu-se, cum a început, 0-0. Cu toate acestea, fotbaliştii medieşeni mai păstrează încă şanse de a prinde ultimul tren spre Europa, pe lângă jocul rezultatelor, ei trebuind să învingă în ultimele două partide rămase din actualul campionat, respectiv pe CFR Cluj-Napoca (pe teren propriu) şi Universitatea Craiova (în deplasare).
Gazul metan şi Steaua au făcut o reclamă cât se poate de proastă fotbalului spectacol, aseară, la Mediaş. cele două echipe s-au anihilat reciproc, miza fiind una mare, un loc de Europa League. Ocaziile de poartă au fost atât de rare încât le poţi număra pe degetele unei singure mâini.
Fără şut pe poartă, prima repriză a oferit cea mai comentată situaţie în finalul său, atunci când Alex Munteanu a intervenit cu talpa sus la Nicoliţă, pe care l-a aruncat pur şi simplu pe pista de tartan. Gazistul s-a ales cu "galben", decizie considerată prea blândă. Repriza secundă n-a oferit nici ea ceva sclipitor. Gazul metan putea totuşi da lovitura cu un sfert de oră înainte de final, când Iliev a gafat, în marginea careului mare, pasându-i lui Eric, fotbalistul "cariocas" a rămas singur cu Tătăruşanu, dar l-a luat la ţintă pe goal-keeper-ul Stelei. Replica Stelei a venit de la Tănase, care a încercat să-l surprindă pe Pleşca cu un şut-centrare, din lovitură liberă, dar portarul Gazului metan a scos de sub transversală. În rest, nimic...
Uneori, prea multă matematică strică, iar "şahul" lui Olăroiu e de-a dreptul dăunător fotbalului...

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Zaharia, Trtovac, Akaki, Buzean - Todea, Hoban - A. Munteanu, Eric De Oliveira, Pârvulescu - Bawab. Antrenor: Cristi Pustai
Rezerve: Vîtcă - Roman, Miclea, Bratu, Dudiţă, Lazăr, Bozeşan

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Iliev, Latovlevici - Bănel Nicoliţă, Răduţ, Brandan, Tănase - Bilaşco, Onofraş. Antrenor: Gabriel Caramarin
Rezerve: Stanca - Burdujan, Martinovic, Dică, Bicfalvi, Maicon, Marinescu

Show marca Gigi Becali
La ieşirea de la tribuna oficială, finanţatorul stelist Gigi Becali a fost aşteptat pe pasarela de lângă stadion de aproape 500 de persoane care l-au aplaudat şi i-au scandat numele. Imediat Becali s-a îndreptat spre gard, pentru a le mulţumi, iar fanii i-au cerut să se urce pe maşină. Oficialul Stelei a deschis portiera din dreapta şi, în uralele asistenţei, s-a urcat pe prag. "Gazul metan este o echipă solidă, foarte greu de bătut. Sunt mulţumit de rezultat. Nu am cum să fiu supărat. Pentru noi era important să lăsăm Gazul metan în urma noastră. Mi-a plăcut foarte mult Iliev. Dacă băteam astăzi, mă urcam pe maşină. Cu Surdu în teren nu aveam nicio problemă", a afirmat Becali. 

Olăroiu, lângă finanţator
Noul antrenor al Stelei, Cosmin Olăroiu, a urmărit meciul cu Gaz metan de la tribuna oficială, unde a stat alături de Gigi Becali. La pauză, "Oli" a coborât la vestiar, pentru a le da jucătorilor săi unele indicaţii. "Mai e nevoie de multă muncă. Am văzut atitudine la jucători, dar trebuie mai mult, ceva în plus. E important să atacăm cu câţi mai mulţi jucători şi să înscriem", a afirmat Olăroiu, la final.

Eric: ”Dacă trăgeam un pic mai mult, băteam Steaua”
Supărare mare pe Eric, care a ratat o ocazie cât casa în partida cu Steaua. Vedeta echipei medieşene nu şi-a ascuns dezamăgirea la finalul partidei, însă a spus că acum singurul gând este victoria din etapa viitoare cu CFR Cluj. Eric a declarat că un plus de determinare ar fi putut aduce 3 puncte echipei Gaz metan în partida de aseară. ”Am avut ocazia cea mai mare a partidei, dar nu am reuşit să marchez. Asta este, capul sus şi trebuie să ne gândim la următorul meci, cu CFR. Sunt sigur că putem să câştigăm cu CFR şi să ne asigurăm obiectivul, care este locul 8. Sigur, ne vom lupta până la ultimul meci şi pentru a ajunge în preliminariile Europa League. Steaua este o echipă de tradiţie, însă sunt sigur că dacă trăgeam un pic mai mult, puteam să o învingem. Noi nu prea am fost mulţumiţi de rezultat, pentru că am jucat acasă, poate ei sunt mulţumiţi cu acest punct”, a spus Eric. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri