marți, 8 mai 2012

Vasluienii au „ars gazul” în Moldova. Victorie de 4 stele.

FC Vaslui - Gaz Metan 4-0 (Adailton 17, Temwanjera 24, 48, 64)
Vasluienii au început perfect partida disputată pe teren propriu şi au deschis scorul în minutul 17 prin Adailton care a marcat cu un şut superb la colţul lung de la 25 metri. Peste doar şapte minute, Temwanjera a dublat avantajul formaţiei gazdă cu un şut din apropiere. Vitinho a ratat incredibil din câţiva metri la finalul primei reprize, iar cei care au înscris au fost tot vasluienii la trei minute de la reluarea jocului. Autorul golului a fost acelaşi Temwanjera care a înscris cu un şut la colţul lung. Acelaşi jucător a dus scorul la 4-0 cu o lovitură de cap după centrarea lui Sînmărtean. 

Întâlnirea s-a terminat cu scorul de 4-0 pentru vasluieni, care au dominat jocul de la un capăt la celălalt. Cu o echipă a Mediașului ca și inexistentă, deși jucătorii lui Pustai s-au aflat pe terenul din Moldova, FC Vaslui s-a distrat și continuă lupta pentru titlu cu CFR Cluj. Echipa patronată de Adrian Porumboiu a a deschis scorul prin Adailton(17) cu un șut cu stângul de la 25 de metri la colțul lung. Temwanjera a marcat un hat-trick în minutele 24, 48 și 64. Atacantul a marcat din toate pozițiile în care a avut șansa să o facă și, de fiecare dată, a ales un procedeu diferit. Dacă la golul din minutul 24 a reluat în plasă din apropiere, golul doi l-a marcat cu un șut violent, cu stângul, la colțul lung, din 14 metri, după o pasă cu genunchiul a lui Wesley. Temwanjera a punctat pentru 4-0 printr-un gol cu capul.

Medieșenii au avut două șanse de a marca, una în fiecare repriză. La 2-0 pentru gazed, Vitinho trimitea mult peste din cinci metri, ca mai apoi, în minutul 70, Ciprian Petre a încercat să îl surprindă pe portarul advers cu un șut de la 25 de metri. Borjan a respins inițial în bară, după care a prins cu siguranță mingea. Vaslui putea să marcheze în ultimele minute și golul cinci, dar Wesley a ratat incredibil, cu poarta goală, după o combinație de senzație cu un coechipier în careul Gazului. Gaz Metan Mediaș rămâne pe locul 11, cu 37 de puncte.

„Nu suntem salvați de la retrogradare!”
Probabil că în meciul de joi, disputat pe teren propriu, în fața Rapidului, echipa Gazului Metan va arăta altfel, mai ales că sunt șanse să revină Bawab și Markovic. Pustai a spus că elevii săi sunt conștienți de faptul că încă nu s-au salvat de la retrogradare. „Trebuie să ne gândim că ne așteaptă meciul cu Rapid. Vor reintra și jucătorii suspendați, să sperăm că mai recuperăm și din cei accidentați. Pe linia de apărare nu am avut soluții, dar acesta este lotul. Noi suntem obișnuiți cu una caldă, una rece. Urmează una caldă!(…) Rapid este o echipă frumoasă, nu cred că a renunțat la lupta pentru titlu(…)Noi vom încerca să ne câștigăm punctele, pentru că nu suntem salvați de la retrogradare, le-am spus și jucătorilor că jos la retrogradare lucrurile nu sunt deloc limpezi și teoretic Petrolul și Tg. Mureș pot face una nouă, una 12 puncte sau amândouă zece puncte. Probabil joi seara se pot face calcule mai sigure”, a declarat Cristi Pustai, după meci, la Digi Sport.

FC Vaslui: Borjan - Milanov, M. Constantin, Farkas, Hugo Luz - N'Doye, R. Costin - Adailton, Wesley, L. Sînmărtean - Temwanjera
Rezerve: C. Straton, Ad. Gheorghiu, Yero Bello, Anderson, N. Stanciu, Buhăescu, Gladstone

Gaz Metan: Pleşca - Frăsinescu, Fl. Lazăr, Muth, Ciucă - Breeveld, Bozeşan - C. Petre, Vitinho, C. Gheorghe - D. Roman
Rezerve: Buchta, R. Zaharia, Hlinca, Dudiţă, Fl. Bratu, Liţu, Tahar
Arbitru: R. Petrescu. Asistenţi: V. Urzică, B. Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri