miercuri, 22 mai 2013

Victorie în inferioritate numerică

CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş 0–2 (Eric '16 pen, Al. Munteanu '27.)
Echipa din Mediaş a revenit la minus 4 la "adevăr" după ce a câştigat, luni seara, la Iaşi, cu 2–0. Gazul Metan a jucat din minutul 22 în inferioritate după ce Dan Roman a fost eliminat direct pentru un fault la Mitic.

"Lupii negri" au făcut unul din jocurile lor bune din retur, la Iaşi, impunându-se fără probleme prin golul brazilianului Eric şi cel al lui Alex Munteanu, din prima repriză. Medieşenii şi-au mai dres "adevăruL", după elecul din runda precedentă, de pe teren propriu, cu Oţelul (2-1), dar au şanse mici să intre în obiectiv, locul 7. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Gaz Metan e la 4 puncte în spatele Braşovului şi mai are de jucat cu Rapid şi Petrolul.
Meciul de la Iaşi a avut un prim sfert de oră anost, fără situaţii periculoase. La primul atac mai consistent, Tincu l-a faultat în careu pe Dan Roman şi "centralul" Cojocaru a arătat punctul cu var ('15). Eric a executat cu fentă şi Gaz Metan prelua conducerea.
Ieşenii au replicat imediat, dar Pleşca a avut o primă intervenţie bună la "capul" lui Pătulea ('17).
Echilibrul s-a rupt şi în teren, pentru că Dan Roman a fost trimis la cabine pentru o intrare urâtă la Mitic, pe care l-a umplut de sânge ('22). Medieşenii se vedeau nevoiţi să apere avantajul de un gol preţ de 70 de minute cu un om în minus.
O nouă sclipire a lui Eric a adus mai multă linişte în tabăra oaspeţilor. Fotbalistul "cariocas" a inventat o pasă prin care l-a lăsat pe Alex Munteanu singur cu Cezar Lungu, iar mijlocaşul n-a iertat, şut la colţul lung şi 2-0 ('27).
Ieşenii au căutat cu disperare să reducă din diferenţă până la pauză, dar portarul Gazului Metan a fost de nebătut. Pleşca a parat mingea şutată de Onofraş din afara careului, printre Markovic şi Buzean ('31). Ţigănaşu a încercat să-l surprindă pe Pleşca, cu un şut din unghi, dar goal-keeper-ul şi-a salvat din nou echipa ('42).
Gazdele au reluat asediul careului Gazului Metan, dar Mitic a greşit ţinta cu câţiva centimetri ('47), iar Pătulea a reluat aiurea ('53). Ieşenii n-au reuşit să înscrie nici măcar din penalti, unul obţinut de Moutinho, Onofraş trimiţând peste transversală de la punctul cu var ('60).
Breeveld ar fi putut marca golul etapei cu o boltă de la 40 de metri, dar Cezar Lungu s-a retras la timp şi a reţinut cu destulă dificultate ('71).
La celelalte buturi, Trtovac l-a salvat pe Pleşca, respingând de pe linia porţii un balon reluat de Mitrea, cu capul, la colţul scurt, în urma unui corner ('74).
Ultimele două mari ocazii ale meciului le-au aparţinut medieşenilor, Lungu respingând peste transversală un balon şutat de Avram, din unghi ('87), iar Vitinho l-a luat la ţintă pe portarul Iaşiului, după ce scăpase singur cu acesta ('90).

CSMS Iaşi: C. Lungu - Creţu, Tincu, Avrămia (Moutinho '29), Vladu - Mitic (Mitrea '58), Milea, Semenenko (Cl. Tudor '55), Ţigănaşu - Onofraş, Pătulea. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Frăsinescu, Markovic, Buzean - Breeveld, Todea (Val. Negru '60) - Al. Munteanu (Llullaku '85), Eric de Oliveira (Vitinho '70), R. Avram - D. Roman. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Arbitru: Adrian Cojocaru. Asistenţi: Adrian Ghinguleac şi Alexandru Cercel.
Cartonaşe galbene: Tincu '15, Vladu '75, Mouinho '83 / Todea '38, Trtovac '67.
Cartonaşe roşii: - / D. Roman '22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri