miercuri, 30 octombrie 2013

Cadou pentru Dulca

Gaz Metan – Ceahlăul 3–1 (Fl. Dan 17`, Todea 42`, Tahar 71` / Golubovic 13`)
Medieşenii au obţinut o nouă victorie în campionat, ajungând la 10 meciuri oficiale fără înfrângere. "Lupii negri" îi dedică succesul cu Ceahlăul antrenorului Cristi Dulca, cel care, cu o zi mai devreme, împlinise 41 de ani. Tehnicianul Gazului Metan a crezut, la un moment dat, că jucătorii săi vor să câştige cu 4–1.

Cristi Dulca a primit cadoul perfect din partea jucătorilor săi. La o zi după ce împlinise 41 de ani, tehnicianul a declarat că este cea mai fericită zi din viaţa lui pentru că Gaz Metan câştigase meciul cu Ceahlăul. Mai mult, antrenorul a crezut că băieţii pe care-i conduce de pe margine ţin morţiş ca tabela să scrie, la final, acelaşi mesaj inscripţionat pe tortul pe care i-l făcuseră cadou sărbătoritului, 4-1. "Lupii negri" s-au oprit la 3 goluri, pentru că Llullaku a trimis în transversală, în finalul meciului.
Nu mai este o noutate ca medieşenii să fie mai întâi conduşi. O neatenţie a defensivei gazdelor a fost taxată de "vulpoiul" Golubovic, acesta fructificând centrarea lui Jula, la colţul scurt ('11). Gaziştii nu au resimţit şocul şi imediat Jovic a prins, pe linia porţii, mingea trimisă de Bud, cu boltă, sub transversală ('12). Egalarea a venit repede, după numai 5 minute, Florin Dan făcând inutilă parada lui Jovic, după o pasă primită de la Ciprian Petre.
Golubovic a fost cât pe ce să facă din nou deranj în apărarea Gazului Metan, dar pasa lui Popadiuc a fost cam în spate ('27).
Medieşenii au trecut pe lângă golul de 2-1 la o fază în care Jovic scăpat mingea printre degete, dar Todea, Muth şi Bud nu au profitat de situaţie ('30). Bud a cerut penalti, la o fază în care mingea şutată de el l-a lovit în braţ pe Cazan, dar între cei doi distanţa era foarte mică şi "centralul" Timar a considerat că nu infracţiune ('32). Bud a fost blocat încă o dată, de data asta de Marc ('36), iar mingea şutată de Todea, din afara careului, a fost scoasă în corner, de la vinclu, de Jovic ('38). Căpitanul Gazului Metan a prins curaj şi, 4 minute mai târziu, a preluat la 35 de metri, a făcut câţiva paşi şi a şutat imparabil sub transversală: 2-1.
Aymen Tahar şi-a încercat şutul în două rânduri, în debutul reprizei secunde, dar de fiecare dată a greşit ţinta ('49 şi '55). Bud a cadrat mai bine, dar Jovic a reţinut ('60). A treia oară, algerianul Gazului Metan n-a mai greşit, înscrind un gol de kinogramă. Frăsinescu a trimis lungă, în marginea careului, iar Tahar (foto stanga) l-a lobat pe Jovic, din întoarcere, fără ca mingea să mai atingă pământul ('71).
Oaspeţii au replicat imediat, dar Buchta a fost la post, la reluarea din careul mic a lui Achim ('73), dar apoi s-au stins. Mai periculoşi au fost tot medieşenii, Llullaku trimiţând în transversală ('78), apoi fiind blocat de Jovic.
Odată atinsă şi borna 10, asta însemnând 10 meciuri consecutive fără înfrângere, cu o victorie în Cupa României, 5 în campionat şi 4 rezultate de egalitate, medieşenii au un moral excelent înaintea "dublei" cu Astra Giurgiu. Mâine seară, cele două echipe se vor întâlni, tot la Mediaş, în optimile competiţiei KO, apoi în weekend, în campionat, la Giurgiu. 

Hizo şi Zotincă au fost la meci
Tehnicienii sibieni Dorin Zotincă şi Viorel Hizo au urmărit meciul dintre Gaz Metan şi Ceahlăul de la tribuna oficială a arenei de pe malurile Tîrnavei Mari. Cei doi au profitat de ocazie pentru a se întreţine cu oficialii celor două echipe. Dacă Zotincă - prieten bun cu Cristi Dulca, actualul antrenor al Gazului Metan - s-a aflat "în cărţi" pentru preluarea medieşenilor, în vară, Viorel Hizo a pregătit, în trecut, gruparea din Piatra Neamţ. 

Gaz Metan Medias: Buchta - Frasinescu, Muth, Marcovic, Buzean - Tahar, Todea (cpt) - Munteanu (Llullaku 69), Fl. Dan (Avram 84`), Petre - Bud (Robertoson 72`) Antrenor: Cristi Dulca
Rezerve: Greab - Bozesan, Alaverdashvili, R. Romeo
Ceahlaul Piatra Neamt: Jovic - Dumitras (Rusu 57`), Canu, Marc (Ichim 46`), Cazan - Achim, Gheorghiu - Onciu, Golubavic (cpt), Popadiuc - E. Jula (Garcia 65`) Antrenor: Vaslie Miriuta
Rezerve: Jicha - E. Dica, Chitosca, Constantinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri