miercuri, 11 martie 2015

Tipic lui Pustai, meci “închis” al Rapidului la Mediaş

suferă un eşec greu de digerat pe teren propriu, în faţa uneia dintre contracandidatele sale în lupta pentru evitarea retrogradării.
 
Mediaşul a cedat în faţa Rapidului, scor 0-1, graţie golului înscris de Gecov din minutul 18, şi rămâne doar cu un punct în trei etape disputate din retur. Rapidul urcă pe locul 15 al clasamentului, la doar un punct în spatele Gazului (loc 14). Gaz Metan rămâne cu o singură victorie în faţa Rapidului din cele 14 întâlniri directe şi se afundă în subsolul clasamentului. Rapidul a fost susţinută de o galerie numeroasă venită de la Bucureşti: aproximativ 200-300 de fani “alb-vişinii” au făcut deplasarea la Mediaş pentru a-şi încuraja favoriţii.

A fost un meci în care am arătat un joc altfel faţă de până acum. L-am dominat cap coadă, cu excepţia micilor inexactitaţi pe care le-am avut. Pot spune că este o înfrangere nemeritată. Se poate mai bine de atât, în momentul în care avem şi puţină şansă, putem face puncte mai multe”, descrie antrenorul Gazului, Dan Matei, desfăşurarea meciului, la Digi Sport.

Tacticianul Pustai şi-a făcut şah-mat fosta echipă
Rapid a părut că a venit cu o tactică pragmatică şi bine pusă la punct de către Cristi Pustai, fostul antrenor al Gazului, care lucrase cu o parte din jucătorii medieşeni şi ştia exact ce ar trebui să facă pentru a pleca cu puncte de la Mediaş. Încă din debutul partidei se putea observa o echipă a Rapidului solidă, aşezată bine în teren, care ştia ce voia. Mai ales că se ştia că Pustai este un maestru al jocului bine organizat. Tactica Rapidului de a “sta la cutie” şi a surprinde pe contraatac a dat roade în minutul 18. Când Săpunaru trimitea un balon plouat în careul Gazului. Velasquez respingea slab cu capul în zona centrală a careului, mingea era lovită la colţul lung de către Coimbra, însă parada lui Pleşca în lateral era insuficientă. Marcel Gecov împlinea o simplă formalitate şi deschidea scorul.

Luptă "oarbă" în a doua repriză
Repriza secundă a fost caracterizată de o luptă de uzură la centrul terenului. Rapid s-a închis excelent şi Gazul a încercat să-şi creeze ocazii, dar fără să se apropie periculos de poarta apărată de Buchta. Singura ocazie cu adevărat rarisimă a Gazului s-a petrecut în primul minut de prelungiri, când Roman prelungea pe spate cu capul pentru Tahar, care scăpa singur spre poarta lui Buchta, însă şutul la colţul scurt era parat de fostul portar al Gazului, care a închis bine poarta Rapidparada din prelungiri, Buchta a mai avut două intervenţii ce au păstrat toate cele puncte în dreptul Rapidului.
ului pe întreaga durată a disputei. Pe lângă

Pentru Gaz Metan Mediaş urmează un alt meci important în lupta pentru evitarea retrogradării. Medieşenii se vor deplasa la CSU Craiova.

Gaz Metan: Pleşca - Zaharia, Muth, Velzaquez, Szilagyi - Tahar, Cristea - C. Petre (Vitinho 57), Figliomeni (Munteanu 73), Llullaku (Curtean 57) - Roman
Rezerve: Greab, Creţu, Abrudan, Elton De Oliveira.
Rapid: Buchta - Săpunaru, Borda, Cmovs, J. Oriol - Garray, Gecov - Meulens (E. Oriol 46), Pancu (Cerlincă 71), Coimbra (Al. Dan 84) - Benson
Rezerve: Drăghia, Sapina, N. Vasile, Martin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
 • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

 • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

 • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

 • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

 • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

 • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
 • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
 • Performanta (Performance):
  Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
  Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
 • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
 • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


 • Preşedinte : Ioan Mărginean
 • Director General : Iosif Biro
 • Director Executiv: Claudiu Boaru
 • Director Marketing : Marius Nistor
 • Director Sportiv: Octavian Moraru


 • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
 • Site neoficial: Site - Gazistul | Lupii negri