marți, 23 iunie 2015

Plecări ”pe bandă rulantă” la Gaz Metan!

După ce Dan Roman nu și-a mai prelungit contractul cu Gaz Metan, el dându-și acordul celor de la FC Botoșani, mai mulți fotbaliști părăsesc echipa medieșeană. Răzvan Pleșca a fost împrumutat la FC Botoșani, Gaz Metan s-a despărțit definitiv de 2 jucători; este vorba despre Aymen Tahar și Radu Zaharia. Pe picior de plecare sunt alți 2 fotbaliști, Alexandru Curtean și Azdren Llullaku.

Aymen Tahar (foto nr.22) a plecat la Slovan Bratislava, acesta a fost cedat formației slovace în schimbul sumei de 100.000 de euro. Iată performanțele jucătorului născut în Anglia:  Din 2012 până în prezent acesta a jucat 92 de partide oficiale în tricoul Gazului Metan, marcând 5 goluri. Este cunoscut ca un jucător tehnic și imprevizibil, dar și ca un mijlocaș căruia îi place jocul ofensiv. Acesta a jucat și 18 partide pentru naționala Under 20 a Algeriei, marcând 7 goluri. Înainte de finalul campionatului se vorbea că Tahar ar putea ajunge la Dinamo sub conducerea lui Mircea Rednic însă iată că acesta a luat drumul Slovaciei.

Mijlocașul kosovar, Azdren Llullaku este in negocieri cu oficialii formației din Copou. Llullaku este dorit de catre președintele executiv al CSMS Iași, Florin Prunea.

Curean la Timișoara, Zaharia la Voluntari
Alţi doi jucători care au îmbrăcat, în sezonul precedent, tricoul Gazului Metan, sunt aproape de transferul la alte formaţii. Atât Curtean, cât şi Zaharia ar putea ajunge la echipe nou-promovate.
Sibianul Alex Curtean - care a revenit la Mediaş în timpul sezonului precedent - şi-a încheiat contractul cu Gaz Metan în această vară. Conform unor surse, fotbalistul ar fi dorit de nou-promovata ACS Poli Timişoara. Curtean a mai evoluat în oraşul de pe malurile Begăi în urmă cu câteva sezoane.
Radu Zaharia (foto), un fotbalist promovat de Gaz Metan în urmă cu 9 sezoane, pe când echipa era în Liga a II-a, este de asemenea la final de contract cu Gaz Metan. El este foarte aproape de o altă echipă care vine din eşalonul secund, FC Voluntari. Preşedintele Gazului Metan, Ioan Horoba, susţine că jucătorul ar fi avut pretenţii salariale exagerate în momentul în care s-a discutat despre un nou contract cu clubul din Mediaş.
"Curtean a fost al nostru până în această vară. Lui i-a expirat contractul la finalul sezonului, la fel ca şi lui Zaharia. Cu Zaharia am negociat, dar a avut pretenţii mult prea mari peste posibilităţile noastre. Poate îi dădeam ceva în plus faţă de ce a avut el până acum, dar nici n-a vrut să stea la discuţii. Din câte am auzit, merge la Voluntari, unde primeşte mai mulţi bani", a declarat Ioan Horoba, preşedintele clubului medieşean.
Radu Zaharia joacă pe postul de fundaș dreapta, s-a născut pe 25 Ianuarie 1989, la Mediaș și poate juca și pe postul de fundaș central sau mijlocaș central. Jucatorul și-a început cariera de profesionist în 2008, când a fost promovat de la echipa U19, la prima echipă. A strâns 144 de meciuri, toate în tricoul lui Gaz Metan, marcând și 5 goluri, ultimul chiar în poarta lui Dinamo. Acesta are și 2 meciuri jucate pentru echipa under 21 a României.

Pleșca, împrumutat la FC Botoșani
Portarul care se află sub contract cu Gaz Metan până în vara lui 2017 va juca, în acest sezon, cu echipa moldavă în Europa League. El ar putea reveni la Mediaş în orice moment.
După Dan Roman, un alt fotbalist din lotul folosit în sezonul trecut de Gaz Metan ajunge la FC Botoşani. Portarul Răzvan Pleşca a fost împrumutat formaţiei care evoluează în preliminariile Europa League, dar el ar putea reveni la Gaz Metan în orice moment, dacă medieşenii vor avea nevoie de serviciile sale. Pleşca a plecat deja în Austria, unde FC Botoşani se află într-un stagiu de pregătire.
"Pot să mă întorc oricând, dacă este nevoie de mine la Mediaş. Sper ca Gaz Metan să rămână în Liga I. Din nefericire,, în momentul de faţă la Mediaş e o stare de incertitudine, nici măcar nu se ştie când se va reuni echipa. Cei de la Botoşani m-au dorit, iar cluburile s-au înţeles pentru acest împrumut", a declarat Pleşca.
Răzvan Pleşca se află sub contract cu gaz Metan până în vara anului 2017 după ce, în urmă cu câteva săptămâni, îşi prelungise înţelegerea pe încă un an.
Transferul lui Răzvan Pleşca a fost una din ţintele oficialilor de la FC Botoşani, încă de la finalul sezonului trecut. Fiind încă sub contract cu Gaz Metan Mediaş, echipă care a retrogradat în Liga a II-a, Răzvan Pleşca nu a putut semna cu FC Botoşani. Până la urmă, conducătorii clubului medieşean au acceptat să-l împrumute pe Pleşca la FC Botoşani, pentru un sezon.
În momentul de faţă, FC Botoşani are patru portari în lot. Este vorba de Plamen Iliev, Răzvan Pleşca, Călin Tiut şi Răzvan Avram. Pentru sezonul următor vor rămâne trei portari, Călin Tiut urmând să fie împrumutat la o altă formaţie.
"Am ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului Gaz Metan Mediaş pentru împrumutul portarului Răzvan Pleșca. Răzvan a ajuns în cantonamentul nostru din Austria şi sperăm ca ne va ajuta în noua ediţie de campionat. Albanezul Neziri nu a semnat încă, dar sunt şanse mari să joace la noi sezonul următor. Aşteptăm să vină zilele următoare şi un mijlocaş scoţian", a spus Anton Heleşteanu.
Răzvan Pleșca are 33 de ani, evoluează pe postul de portar şi a jucat de-a lungul carierei la Politehnica Iaşi, FC Naţional Bucureşti şi Gaz Metan Mediaș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri