vineri, 25 noiembrie 2016

Hagi după egalul cu Gaz Metan: "This is it! jucăm lungă și pe a doua, după modelul italian"

FC Viitorul Constanţa - Gaz Metan Mediaş 1-1 (Nimely '57 / Llullaku '19)
Viitorul şi Gaz Metan Mediaş au terminat la egalitate, scor 1-1, şi ambele echipe rămân pe podiumul ligii întâi. Formaţia lui Cristian Pustai a obţinut un punct în deplasarea de la Ovidiu şi a ajuns la 27 puncte acumulate în campionat. Golgeterul campionatului, Azdren Llullaku a macat din nou şi a ajuns la cota 13.
Gaz Metan Mediaş a deschis scorul în minutul 19, prin Llullaku. Râmniceanu a ieşit greşit la un corner executat de Eric, iar atacantul albanez a profitat faptul că Nimely nu a reuşit să degajeze. Llullaku ar fi putut bifa "dubla" în minutul 27, când a fost servit excelent de Zaharia, însă atacantul medieşenilor a trimis mingea peste poartă, din poziţie de unu la unu cu portarul. Viitorul a egalat în minutul 57, prin Nimely, după o fază încâlcită în apropierea porţii apărate de Pleşca. Alex Nimely a şutat la poartă, Răzvan Pleşca a respins mingea care a ricoşat la Jasmin Trtovac, acesta nu a reuşit să o respingă, iar Nimely a trimis-o în poartă din a doua încercare. Formaţia lui Gheoghe Hagi a mai avut o bară prin Răzvan Marin, iar partida s-a încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 1 -1. Gaz Metan Mediaş a ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere şi ocupă locul trei în clasament, la egalitate de puncte cu Viitorul.

Hagi a făcut spectacol la conferinţă în stilul caracteristic:
Despre fotbalul romanesc...
"Am căzut în groapă. Ne-am dus în lumea a treia, în lumea a cincea. Cineva a spus-o în vară, Răzvan Lucescu, că suntem în lumea a cincea. O să ne bată şi oricine. De ce ? Pentru că internet. Toţi cu tactică. Toţi au învăţat nişte lucruri şi am uitat de fotbalul nostru. Am uitat să selectăm care ştie fotbalul, care are personalitate. Înainte ne identificam cu nouari care marcau 40 de goluri pe sezon. Acum îl facem mare pe unul care marchează 7 goluri, 10 goluri. Pe vremea mea, decarul se uita la tine şi pasa în altă parte, centrau extremele..."

Modul în care joacă echipele româneşti şi naţionala...
"Şi acum... De ce? Păi, dacă 10 ani am jucat lungă şi pe a doua. De 10 ani am luat modelul italian şi am jucat lungă şi pe a doua. Lungă şi pe a doua. La revedere cu lungă şi pe a doua. Avem fundaş care o dă lungă şi dă-i bufa. Decarul a dispărut. A dispărut, fraţilor. A dispărut. Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai ştia care e rolul lui. Nu se mai ştie. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemţi. Suntem latini. Dragilor, învăţaţi că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie. 
Istoria României spune că suntem latini. Pe mine mă doare. Că eu am servit 20 de ani fotbalul românesc. Cea mai frumoasă echipă a mea a fost echipa naţională. Nu echipele de club. Acolo m-au folosit, că d-aia mă plăteau. La naţională trebuie să fie o mândrie că joci."

Modul în care se investeşte în fotbalul românesc...
"Ce cultivi? Cum v-am zis aia cu castraveţii. Dacă vrei pepeni, roşii, frumos, seamănă-i tată. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveţi şi vrei pepeni? Joci cu fotbalul ăla cu lungă şi pe a doua de dă boala-n noi, faci cârcei. România în anii '70 făcea posesie... This is it!", a conchis Hagi.

Viitorul: Rîmniceanu - Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - R. Marin, Nedelcu, Purece - A. Chiţu, G. Iancu, Nimely
Rezerve: Buzbuchi, S. Rădoi, Carp, Dani Lopez, Mitache, Cicâldău, Vînă.
Gaz Metan: Pleşca - Creţu, Trtovac, Susnjar, Rugasevic - Bic, Zaharia, Buzean - Munteanu, Eric, Llullaku
Rezerve: Marinescu, C. Petre, I. Cristea, Olaru, Axente, Danci, Romeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri