sâmbătă, 13 aprilie 2024

ACS Medias - Universitar Alba Iulia 2-0

 CSU: R. Gal – Sz. Kilyen (cpt.), Niakate, B. Lazăr (57, Târșa), B. Bucurică (63, Tronea), M. Șerban, R. Popa, Piftor (63, Ouedraogo), B. Gilyen (70, Cunțan), Pîntea, Bidulescu (57, Trifu) (Al. Șerban, Cisse, V. Boldea, Cărăbineanu). Antrenor Bruno Vienescu.

sâmbătă, 6 aprilie 2024

Mediașul pierde 2 puncte la Bistrița, Gloria bifând nesperat remiza!

Gloria Bistrita - ACS Medias 1-1 (Rotar 71 / Banyoi 78)

Gloria scoate o remiză, scor 1-1 (0-0), în fața celor de la ACS Mediaș, la capătul unui joc în care a afișat o evoluție modestă, fără să puncteze ocazii reale de a marca din acțiune. De cealaltă parte, oaspeții au ajuns în repetate rânduri față în față cu Mociu, însă intervențiile acestuia au salvat echipa antrenată de Falub de la un nou rezultat negativ, în fața unei echipe, ce pare că dă bătăi de cap Gloriei, la fiecare întâlnire directă.

Cu Mihalcea împins în trioul din atac și bistrițeanul Chiorean titular în premieră, echipa lui Falub a fost departe de a testa serios poarta adversă. Prima ocazie a aparținut medieșenilor în minutul 34. O greșeală a fundașului R. Bălan a permis vârfului advers să intre în posesia mingii în apropierea careului, însă incursiunea acestuia în suprafața de pedeapsă, dusă până într-o situație de unu la unu cu Mociu, s-a finalizat cu un șut în goalkeeperul bistrițean. În minutul 45, Vasile Mihai ia în primire o lovitură liberă de la 25 de metri, trimițând direct spre poartă un șut, ce a ocolit de puțin vinclul oaspețiilor.

Repriza secundă a început cum nu se putea mai rău. Același Mihai, în urma unui contact dur cu adversarul, este scos la marginea careului, accidentat, fără șanse de a se mai alătura echipei. Cea de a doua ocazie periculoasă a celor de la ACS Mediaș se consemnează în minutul 63, când similar primei ocazii, ajunși față în față cu Mociu, oaspeții nu-l pot învinge pe goalkeeperul bistrițean. Primul gol al partidei a venit în minutul 69. O centrare din lovitură liberă, de pe partea stângă, trece razant de capetele jucătorilor bistrițeni, ajungând la medieșanul Rotar Bogdan, acesta reluând cu capul balonul în plasele porții. Cinci minute mai târziu, spre bucuria celor 1.000 de spectatori prezenți în tribune, centralul partidei acordă un penalty Gloriei, după un fault comis asupra lui Mihalcea. Banyoi își asumă lovitura, însă nu reușește să-l învingă din prima pe tânărul portar Blaga, înscriind golul egalizator, în cele din urmă, în doi timpi.

Cu această remiză Gloria acumulează 44 de puncte în clasament, menținându-se în continuare, la o distanță comfortabilă de urmăritori, pe prima poziție a play-off-ului seriei a 9-a.

Gloria: Gallo, Martinovici, R. Bălan, F. Bălan (min. 64 Fridrich) – Chiorean (min. 64 Dat), Popa (min. 82 Itu), Țegle (min. 82 Sucitu) – Mihalcea, Banyoi, Mihai (min. 47 Ionică)

 

sâmbătă, 16 martie 2024

ACS Mediaș s-a calificat în Play-Off după victoria cu Industria Galda

Industria Galda - ACS Mediaș 1-3
(S. Mureșan 10' / Al. Luca 26', T. Man 80', Sz. Magyari 83')

Formația lui Mihai Ianc a învins cu scorul de 3-1 Industria Galda, în deplasare, după ce a fost condusă cu 1-0 din debutul jocului. Alexandru Luca, Tudor Man și Szilárd Magyari au marcat golurile victoriei care a calificat matematic gruparea de pe Târnava Mare în Play-off-ul competiției.

Industria Galda nu a rezistat decât o repriză în fața mult mai puternicei ACS Mediaș, care prin victoria de astăzi și-a asigurat locul în „careul de asi” ai seriei a IX-a a Ligii a 3-a. Medieșenii au început în atac partida din comuna Galda de Jos, și au avut două șanse de gol în primele minute. Contrar cursului jocului, formația gazdă a reușit să deschidă scorul la prima fază de poartă, atunci când Silviu Mureșan a marcat pentru 1-0, după o centarare din partea stângă (10). Medieșenii nu au acuzat șocul primirii golului și au continuat să atace poarta adversă. Egalarea a venit în minutul 26, atunci când Alexandru Luca a înscris cu un șut de la marginea careului de 16 metri.

În actul secund, “alb-negrii” au continuat să preseze, iar eforturile lor au fost răsplătite. În minutul 80, Tudor Man și-a adus formația în avantaj, iar apoi peste alte două minute Szilárd Magyari a înscris pentru 3-1 cu un șut de la 11 metri, după o acțiune în partea dreaptă reușită de Lucian Noian. (Sursa: ACS Mediaș)

ACS Industria Galda (4-4-2): Cătălin Suciu - Al. Juncan, Ad. Potopea, Daniel Lupșan, Cătălin Dănilă (Căt. Ivașcu '64) - Răzvan Frențiu (Flaviu Baghiu '58), Șt. Grosu, Bogdan Oniche, Al. Cioară - Silviu Mureșan (An. David '64), Darius Stănilă.
Rezerve: Daniel Groza - Șt. Radu, Rareș Giorgiu, Bogdan Popescu, Al. Circov, Vlad Domșa. Antrenor: Adorian Himcinschi.

ACS Mediaș (4-3-3): F. Blaga - Cr. Maxim, Cr. Avram, A. Vlad, S. Șerban (B. Rotar '46) - Cr. Balgiu (T. Man '55), Al. Luca (L. Noian '55), V. Petra - A. Dumitru (Al. Vodă '55), Sz. Magyari, Căt. Tineiu (Cr. Pajco '70).
Rezerve: S. Ciuperceanu - Cs. Berkeczi, P. Stan, S. Bîrstan. Antrenor: Mihai Ianc.

duminică, 10 martie 2024

ACS Mediaș - Gloria Bistrița 1-1

ACS Mediaș - Gloria Bistrița 1-1
(Sz. Magyari 24' / Vl. Mihalcea 42' p)

Derby-ul seriei a noua din liga a treia dintre ACS Mediaș și CS Gloria Bistrița s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Alb-negrii au deschis scorul în minutul 24' prin Szilárd Magyari, la capătul unei acțiuni personale pe partea stângă și un șut în colțul lung al porții adverse. Totuși, în minutul 33, Gallo centrează de pe stânga, Banyoi reia cu capul, dar mingea poposește în brațele lui Blaga. Oaspeții au reușit egalarea, cu 3 minute înainte de pauză, după un penalty ușor acordat, la un contact între Sorin Șerban și Vlad Mihalcea. A înscris Mihalcea și a stabilit scorul pauzei 1-1.


După reluare, începe cu un adevărat “uragan” ce se năpustește asupra porții oaspeților. Medieșenii a beneficiat de un penalty, tot ușor acordat, la un fault în careu a lui Țegle. Execuția lui Magyari, a fost respinsă în corner de Mociu, mingea fazei imediat următoare fiind reluată cu capul în transversală de gazde. În minutul 63, Bălan a reluat cu capul o centrare din corner, balonul fiind respins de sub bară de portarul Blaga. La ultima fază, Ionică a trimis o diagonală spre Davordzie, însă acesta și-a făcut balonul prea lung, portarul gazdelor ieșind în întâmpinare la timp. În urma acestui rezultat, ACS Mediaș face 31 de puncte și matematic este calificată în play-off. (Sursa: ACS Mediaș)

 

ACS Mediaș (4-2-3-1): F. Blaga - B. Hanzu (Cr. Maxim '71), Cr. Avram, A. Vlad, S. Șerban - Cr. Balgiu, Al. Luca - A. Dumitru (T. Man '85), V. Petra (Cr. Pajco '85), B. Rotar (C. Tineiu '46) - Sz. Magyari (S. Bîrsan '90).

Rezerve: S. Ciuperceanu - Cs. Berkeczi, P. Stan, L. Noian. Antrenor: Mihai Ianc.

Gloria Bistrita (4-3-3): H. Mociu - V. Gallo, Em. Martinovic, R. Bălan, Ad. Măr (Fl. Bălan '70) - Mihalcea, S. Itu (Luca Popa '70), A. Țegle - V. Mihai (B. Sucitu '81), Banyoi (Cos. Ionică '74), Davordzie.
Rezerve: B. Moga - H. Friedrich, P. Chiorean, Em. Dat, Al. Râpan. Antrenor: Adrian Falub.
.

duminică, 3 martie 2024

Alexandru Vodă, noul jucător al ACS-ului!

În vârstă de 25 ani, Alexandru Ionuț Vodă este noul jucător al ACS Mediaș, și evoluează pe postul de fundaș dreapta. Acesta a îmbrăcat ultima dată tricoul formației FCU Craiova și are 31 apariții în Liga 1 și 60 în Liga 2.  A mai jucat pe la echipe importante cum ar fi: Pandurii Târgu Jiu, FC Hermannstadt, CSC 1599 Șelimbăr și FC "U" Craiova.
 
"Am venit la Mediaș pentru că este un proiect de viitor, frumos și pentru că îmi plac provocările. Obiectivul personal este să fiu sănătos, iar pe plan profesional, să joc cât mai mult, să îmi ajut echipa să acumuleze cât mai multe puncte pentru a ne realiza obiectivul final! Pe această cale îi salut pe suporteri, sper să ne susțină în număr cât mai mare la stadion și să ne bucurăm de fotbal împreună.” a declarat Alex pentru pagina oficială.
 
Amical: ACS Mediaș - CSM Deva 0-0
Medieșenii și-au făcut repetiția generală înaintea meciului oficial cu Gloria Bistrița, și au remizat alb, cu CSM Deva, liderul seriei 7 din Liga a III-a.
Partida a fost una echilibrată cu ocazii de ambele părți. Primul care a trecut pe lângă gol a fost atacantul Szilárd Magyari, scăpat singur cu portarul, a încercat un lob, însă mingea nu a găsit cadrul porții adverse. Oaspeții au primit ușor o lovitură de pedeapsă în minutul 31, însă portarul Fabio Blaga a reușit să apere șutul lui Arnăutu și să mențină tabela intactă. A fost 0-0 la intrarea la cabine, iar apoi ostilitățile au continuat în aceeași notă și în actul secund. Ambele formații și-au trecut în cont ocazii, însă cei doi portari sau lipsa de preciziei la finalizare au făcut ca partida să se încheie fără goluri.

ACS Mediaș (4-2-3-1): F. Blaga - B. Hanzu, Cr. Avram, A. Vlad, S. Șerban - Cr. Balgiu, Al. Luca - A. Dumitru, V. Petra, B. Rotar - Sz. Magyari.
Rezerve: În actul secund au intrat toți jucătorii înscriși pe foaia de joc.
CSM Deva: Raul Avram (An. Raț '75) - Buzan, Bărăitaru (Rus '70), Sabău - Tod - Creciunesc - Toma (Munteanu '75); Stoica (Gavrilă '46), Popescu (Velcotă '65), Arnăutu - Modan (Ciubăncan '70).
Rezerve: Antrenor: Marius Sîrbu

Arhivă blog

Despre Gaz Metan Medias

Fotografia mea
Medias, Romania
Anul infiintarii: 1945 Culori: alb-negru Stadion: "Gaz Metan" (8500 locuri) Nocturnã: 1500 lucsi Adresa: Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Medias, Romania Telefon:+40 0269 844 623

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala (General Overview)

Gaz Metan Medias | Prezentare Generala
Gaz Metan Medias
  • Anul infiintarii (Year of formation) : 1945

  • Culori (Colours) : alb-negru ( white-black)

  • Nocturnã (Floodlight) : 1500 lucsi

  • Stadion (Stadium) : "Gaz Metan" (7814 locuri); (7814 seats)

  • Adresa (Address) : Pta. Regele Ferdinand, Nr.12, Mediaş, România

  • Telefon (Phone) :+40 0269/844 623
  • Debut in Divizia A (First match in Divizia A): 1947-1948
  • Performanta (Performance):
    Locul 7 in Liga 1, editia 2010 - 2011 (7th place in Liga 1, 2010 - 2011)
    Finala Cupei Romaniei, editia 1951 (Romanian Cup Final, 1951)
  • Nume anterioare (Previous names): Karres Mediaş, Zorile Roşii Mediaş, CSM Mediaş, Gaz Metan Mediaş, Partizanul Mediaş, Flacăra Mediaş , Energia Mediaş.
  • Jucatori memorabili (Memorable players) : Cosmin Vâtcă, Miloš Buchta, Florin Filip, Marius Axinciuc, Cristian Dulca, Nicolae Grigore, Edson Grillo, Flavius Somfalean, Lucian Nan, Fănel Niia, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ionuţ Buzean, Tiberiu Bălan, Casian Miclăuş, Sorin Bucuroaia, Giuliano Lalciu, Costel Hanc, Ovidiu Hoban, Alexandru Curtean, Doru Dudiţă, Eric de Oliveira Pereira, Cristian Todea, Alex Muntean, Paul Pârvulescu, Michal Kubala, Nicolae Iorga, Constantin Găldean, Lucian Balaban, Sebastian Moga, Claudiu Boaru, Cristian Bud, Cristian Pustai


  • Preşedinte : Ioan Mărginean
  • Director General : Iosif Biro
  • Director Executiv: Claudiu Boaru
  • Director Marketing : Marius Nistor
  • Director Sportiv: Octavian Moraru


  • Site oficial : www.Gaz-Metan-Medias.ro
  • Site neoficial: Site - Gazisti | Lupii negri